resipi KEK COKLAT:
Tepung Gandum 1 3/4 cawan
Gula Halus 1 1/2 cawan
Butter 250 gram
Telur 3 biji
Baking Powder 1/2 sudu teh
Nescafe 1 sudu besar
Air 1 cawan
Serbuk Koko 5 sudu besar
cara-cara
1. Bancuh nescafe dengan air dan sejukkan.
2. Pukul mentega dan gula sehingga kembang (keputih-putihan)
3. Masukkan Telur sebiji demi sebiji...kacau sebati..(kelajuan max)
4. masukkan bancuhan air nescafe dan diselang selikan dengan tepung gandum,baking powder dan serbuk koko..(kacau manual yer...jgn guna mesin plak!!!)
5. bakar kek pada suhu 180*c selama 45 minit...make sure oven dah panas bila korang masukkan kek tu yer...
6. Selamat mencuba!!!
p/s: petua sedap: setiap step aku bising tny ibu ok ke x sebab xde description kat resepi dia sampai bila nk stay kat step tu...so for korg semua...aku dh try da best tuk korg tau sampai bila nak stay kat step tu...ok!!!slamat mencuba!!!hehehe(^_^)
mana gambar??
ReplyDeletedah makan smpai hbis baru ingt nk tulis pasal nie....so no pic...sory..
ReplyDelete